Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalist Real Madrid oldu. Yarı finalde Alman rakibiyle evinde oynadığı karşılaşmadan 2-2 eşitlikle ayrılan Real Madrid, Almanya'daki ilk maçta aldığı 2-1'lik galibiyetin avantajıyla finale yükseldi.
James eski takımına gol attı sevinmedi
Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı karşılaşmada Real Madrid'in gollerini Benzema atarken, Bayern Münih'in gollerini Kimmich ve James Rodrigez attı. Eski Real Madrid'li olan Rodrigez attığı golden sonra sevinmedi.
Cüneyt Çakır'dan tartışılan karar
Karşılaşmada, ilk yarının son anlarında tartışmalı bir pozisyon yaşandı. Alman ekibin atağında sağ taraftan yapılan ortada, top Real Madrid'li Marcelo'nun eline çarptı. Hakem Cüneyt Çakır'ın devam dediği pozisyona Alman ekibin oyuncuları uzun süre penaltı itirazında bulundu.
Madrid'in rakibi Roma-Liverpool maçında belli olacak
Real Madrid'in finaldeki rakibi ise Roma-Liverpool maçının ardından belli olacak. İngiltere'deki ilk maçta Liverpool sahadan 5-2'lik bir sonuçla galip ayrılmıştı. Liverpool'un Mısır'lı yıldızı Muhammed Salah attığı iki gol ve yaptığı iki asistle yıldızlaşmıştı. Milli futbolcumuz Cengiz Ünder ise ilk 45 dakika sahada kalmıştı.
Final Kiev'de
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 2018'deki finali ise Ukrayna'nın Kiev şehrinde oynanacak. Kiev Olimpiyat Stadı'ndaki final müsabakası 26 Mayıs 2018 Cumartesi TSİ 21:45'te oynanacak.